Els alumnes de segon de batxillerat de l’Institut Eugeni Xammar han aconseguit fins a tres accèssits en el XXVI Concurs el Gust per la Lectura 2021, amb un podcast literari que actualitza la visió de la novel·la de Miquel Llor.

Els alumnes de literatura catalana de segon de batxillerat de l’Institut Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès han aconseguit tres accèssits en el XXVI Concurs del Gust per la Lectura 2021 que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El grup format per 13 alumnes ha elaborat un podcast literari de 13 capítols per explicar, comentar i actualitzar el contingut de la novel·la Laura a la ciutat dels sants, escrita per Miquel Llor ara fa 90 anys.

A través dels diferents capítols es desgranen els principals elements d’una novel·la que amb trets del modernisme i el realisme de principis del segle XX ja presenta una influència clara dels corrents literaris europeus més moderns de l’època de Miquel Llor. Els tres capítols del podcast premiats en el Concurs el Gust per la Lectura, són: “Diners i xafarderia”, de Clàudia Medina amb la col·laboració de Laia Canadell, Aleix Cintas i Júlia Montané; “La boira i el món dels refugiats”, de Laia Palau amb la col·laboració de Marcos Castro, Oriol Pèrnia, Maria Roura i Berta Valldosera; i “L’anell, el símbol” de Georgina Puig, amb la col·laboració de Gisela Bellet, Dani Gómez i Anna Pérez.

El podcast literari premiat forma part de l’assignatura de literatura catalana, impartida pel professor de secundària Francesc Vila a l’Institut Eugeni Xammar el curs 2020-2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.